≫ 

Ukusan potaž od šampinjona

Kad pripremate ovaj potaž, savetujemo vam da u šampinjone ili bukovače dodate malo vrganja ili lisičarki za bogatiji ukus.

  • 0

Potrebno je:

- 300 g pečuraka

- mala glavica crnog luka

- litar supe

- 40 g putera

- 30 g brašna

- biber, so

- peršunov list

- šolja kisele pavlake

- pola limuna

Sitno iseckan crni luk dinstati sa samlevenim šampinjonima na puteru. Posuti brašnom i brzo pržiti, a zatim dolitu supu. Kada proključa, dodati so, biber i sok od limuna. Čorbu začiniti pavlakom i posuti sitno seckanim peršunovim listom. Možete da dodate i listiće grilovanih pečuraka kao  ukusan ukras.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA