≫ 

Posno i moderno! Suši sa lososom

Japanska kuhinja i suši - njen najpoznatiji specijalitet, su hrana u kojoj možemo da uživamo i u vreme posta!

  • 0

Potrebno je:

- 300 g pirinča za suši

- 6 kašika pirinčanog sirćeta

- 50 g šećera

- 2 avokada

- 2 kašike soka od limuna

- 250 g surimija (štapići od morskih plodova i ribe)

- 2 lista nori alge

-  3 kašikice vasabija (japanski ren)

- 50 g susama

- dimljeni losos

- soja sos, so

Pirinač skuvati u 600 ml posoljene vode, procediti ga i ostaviti da se ohladi. Zagrejati sirće, dodati šećer i malo soli, pa ohladiti i pomešati sa pirinčem. Avokado očistiti i iseći na tračice, pa pokapati limunovim sokom. Štapiće surimija prepoloviti a listove norija rasporediti na radnoj površini. Na listove norija rasporediti 2/3 pirinča, pa tanko premazati vasabijem.

Poredjati štapiće avokada i surimija,pa preko staviti tanke komadiće lososa pa urolati listove. Preostali pirinač rasporediti na foliju, premazati preostalim vasabijem poredjati preostali avokado i surimi i urolati. Podići pažljivo foliju i posuti prepečenim susamom. Kada se stegnu i prohlade seći rolnice na parčiće dužine oko 4 cm i servirati sa soja sosom i lososom.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA