≫ 

Odlično testo za pizzu

Brašno, so, voda, kvasac i vreme – to je bukvalno sve što vam je potrebno.

  • 2

Potrebno za jednu picu:

- Svež kvasac, kockica veličine pola kutije šibica

- Brašno, za jednu picu standarde veličine 220-250g brašna

- Kašika maslinovog ulja

- So

- Oko 100-120 ml mlake vode

Zamutite kvasac, vodu, so i ulje. Kad se kavasac rastopi u ovu tečnost umešajte brašno, dodajte malo po malo a pred kraj zamesite i rukama dok testo ne prestane da se lepi.  Sada ostavite testo da stoji 1.5 sat u pokrivenoj posudi. Ne bi trebalo da u prostoriji bude hladno ali ni pretoplo. Nakon što je odstajalo i naraslo, testo pritisnite rukama da izgubi onu „pufnastu formu“. Nikako i ni po koju cenu nemojte da ga premesite!

Testo se samo uvalja u brašno i razvlači rukama a ne oklagijom. Razvučeno testo stavite na papir za pečenje. Nafilujte i ostavite nafilovano da stoji još oko sat vremena ako je toplo ili oko 1.5 sat ako je hladno.

Uključite rernu na maksimum a to je obicno 250 stepeni. Picu ne ubacujete dok rerna nije perfektno zagrejana. Samo prevucite picu koja je na papiru za pečenje na rešetku rerne i pecite. Pizza se peče 7-8 minuta. Za super-krckavu koricu na par minuta je spustite na samo dno rerne (vrlo kratko i pazite da ne izgori).

 

Recept: vitkigurman.com

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    8. decembar 2016 | 09:47

    I ako mislite istog dana da je spremite i pojedete pocnite u sedam ujutru da bi bila spremnjena do sedam uvece!

  • Ljubica

    8. decembar 2016 | 12:02

    Ja sama pravim picu koja moze da se jede i hladna i sutra dan.testo brasno solju zejtina jedno jaje so kvasac zamesiti i u veliki pleh odmah prstima sve istanjiti do ivice pleha gde je malo zaoblhen.namazati sa ukusnim pire paradajzom.iscepkati slane icuni fileti radi smeka iseckati crne masline poregjati listice lepog suvog vrata samo viljuskom nanositi cetiri jaja nikako mutiti opet iz tube naneti pire paradajz i na kraju suvi bosiljak a moze ako imate i svezi Peci kratko na 200 do deset minuta paziti kora dole da bude rumena nikako ziva.iseci na kvadrate .ako vam preostane mozete je jesti i kasnije jer je testo rskavo i ukusno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA