≫ 

Dinstana junetina sa karfiolom

Laka priprema, a ukus je za pamćenje.

  • 0

Sastojci:

- 500 g junetine od buta

- 300 g šargarepe

- 2 manja krompira

- 2 glavice crvenog luka

- 2 kašike paradajz pirea

- 2 dl belog vina

- 0,5 dl maslinovog ulja

- po ukusu začin za gulaše

- lovor i biber u zrnu

- 500 g karfiola

Priprema:

Junetinu iseći na krupnije kocke, šargarepu na kolutove, luk na kockice. Krompir oljuštiti i iseći na krupnije kocke. Na malo ulja propržiti luk, kad postane staklast, dodati junetinu i šargarepu, te kratko prodinstati. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode.

Kada je meso napola dinstano, dodati krompir, paradajz pire, belo vino, lovor, biber i začine po ukusu. Dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost uvri i dobijete gustinu gulaša. Karfiol obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog junetini.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA