≫ 

Piroške sa zeljem (ili blitvom)

Krckavo i veoma ukusno punjeno pecivo!

  • 0

Potrebno je za testo:

- 300 g brašna

- 15 g maslac

- 20 g kvasca

- pola šoljice mleka

- 2 jaja

Za fil:

- veza zelja (ili blitva kao zamena)

- 1 jaje

- 1 glavica crnog luka

- 100 g slanine

- prezle

- so

- biber

- malo pavlake.

Priprema:

U brašno dodajte malo soli, rastopljen maslac i viljuškom izmešajte. Kvasac rastopite u mlakom mleku, dodajte gornjoj masi 1 jaje i 1 žumance, dobro izradite testo i ostavite na hladnom mestu da odstoji.

Za to vreme napravite nadev: - Izdinstajte 100 g sitno seckane slanine sa glavicom crnog luka. Skuvajte jednu veću vezu zelja, iscedite i isecite pa promešajte sa lukom i slaninom, dodajte 1 jaje, prezle, soli, bibera, malo pavlake i sve dobro izmešajte. Testo razvijte oklagijom, izrežite na okrugle forme i punite nadevom. Pržite ih na vrelom ulju ili masti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA