≫ 

Šnicla od povrća sa celerom

Ove šnicle možete servirati isto kako servirate burgere od mesa!

  • 0

Sastojci:

- 500 g krompira

- 100 g šargarepe

- 50 g graška

- 50 g kelja

- 100 g celera

- 2 zumanceta

- 50 g maslac

- 2 dl mleka

- 2 kocke kokošje supe

- 50 g brašna

- biber

- so

Za pohovanje:

- 2 jaja

- 2 belanceta

- brašno

- ulje

- prezle

Priprema:

Povrće očistiti, skuvati, ohladiti i isitniti, a krompir propasirati. Na ugrejani maslac staviti brašno, dobro promešati, zaliti mlekom, dodati kocke supe i kuvati 10 minuta, dok se ne dobije bešamel-sos. U dobijenu smesu dodati pasirani krompir, povrće, žumanca i biber. Sve dobro izmešati i oblikovati pljeskavice. Uvaljajte ih u brasno, jaja, prezle i pržite na vrućem ulju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA