≫ 

Uvijene teleće šnicle sa sosom od soka u kome su pržene

Rumeno i sočno meso...

  • 0

Sastojci:

- 4 veće teleće šnicle od buta

- 2 jajeta

- 2 kriške tvrdog hleba

- 2 glavice crnog luka

- malo mleka

- so

- mast za prženje

Priprema:

Oblikovati lepe šnicle, pa otpatke i višak mesa propržiti i sitno iseckati. U to se doda iseckana i propržena glavica crnog luka, peršunovo lišće, izmrvljen hleb koji je prethodno bio potopljen u mleku i jaja. Sve se osoli, pobiberi i izmeša. Šnicle se dobro izlupaju i istanje tučkom, pa se na njih stavlja pripremljen nadev.

Umotaju se u rolnu, krajevi se podvrnu, kao kod sarme i rolne uvežu koncem. Šnicle se spuste u vrelu masnoću, doda se glavica crnog luka isečena na krupnije kriške, seckano peršunovo lišće i sve se lagano prži, a s vremena na vreme se dolije pomalo supe. Kada meso omekša i porumeni, izvadi se iz masti, skinu konci i rolne poređaju na posudu u kojoj će se poslužiti. Preliju se proceđenim sokom u kome su pržene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA