≫ 

Flambiranje hrane: Kako ga izvesti bez greške! (VIDEO)

Važno je sve dobro isplanirati!

  • 0

Kada se radi o flambiranju, odmah zamišljamo jelo u plamenu, što i jeste najjači utisak. Ali, pozivamo na oprez, kao i temeljnu pripremu - kako čitava stvar ne bi krenula neželjenim tokom.

 

 

 

Kratko flambiranje daje posebno zanimljivu aromu jelima, pa ovu tehniku svakako treba savladati. Samo šta zapaliti i kako?

 

Flambiraju se jela sa što manje tečnosti, kako se piće predviđeno za paljenje ne bi suviše razvodnilo. Takođe, piće koje se koristi u ovu svrhu treba da sadrži najmanje 50% alkohola, kako bi se lako i efektno zapalio.

 

Važan je i izbor vrste pića, jer po izgledu, mirisu i ukusu treba da bude saglasno jelu. Pogledajte i savete ovog šarmantnog Francuza!

 

 

Ne propuštajte više ni jedan savet ili recept! Pratite video recepte Telegraf kuhinje na našem kanalu potražite nove savete na sajtu Telegraf Kuhinje, a možete lajkovati i našu Fejsbuk stranicu gde imamo svašta nešto lepo za vas.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA