Svinjske krmenadle na roštilju sa mlevenim đumbirom
Začini daju poseban ukus ovom već sjajnom jelu!
Sastojci:
- 6 tanjih svinjskih krmenadli
- 1 mala kašika soli
- 1 mala kašika začina
- 1/2 male kašike sveže mlevenog bibera
- 1 mala kašika mlevenog kima
- 1/2 male kašike muskatnog oraščića
- 1/2 male kašike mlevenog đumbira
- 4-5 čenova belog luka
- 10 kašika maslinovog ulja
Za prilog:
- 2 paradajza
- 4-6 većih krompira
- so
- biber
- začin
- 1 mala kašika belog luka u prahu
- 1/2 male kašike crvene paprike
- 10 kašika ulja
Priprema:
Staviti krmenadle u posudu i pomešati sa svim navedenim začinima i maslinovim uljem, pa ostavite da odstoji najbolje preko cele noći, a ako ne onda bar sat-dva. Pržite na rostilju oko 20 minuta, po 10 minuta sa svake strane ili dok ne omekšaju i lepo ne porumene. Za prilog, paradajz oljuštiti i prerezati uzduž na 4-5 kriški. Staviti ih u cedaljku i pomešati sa solju, biberom, začinom, belim lukom u prahu i uljem, pa ostaviti oko pola sata da odstoje.
Kada odstoje pržiti ih na roštilju oko 10-tak minuta. Krompire oljuštiti, prerezati na pola i pomešati sa začinom, solju, biberom, belim lukom u prahu, crvenom paprikom i uljem. Zagrejati veći teflonski tiganj sa malo ulja, poređati krompire (ravna strana prema dole) i pržiti pokrivene po 10 minuta sa svake strane na laganoj vatri. Može da se posluži sa ili bez priloga uz neku dekoraciju.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.