≫ 

Pečena jaja u avokadu

Glumac Sloba Stefanović vam predlaže zdrav, ukusan i dekorativan doručak, koji se pravi za samo 15 minuta!

  • 0

Potrebno je:

- jedan avokado

- dva manja jajeta

- malo morske soli

- biber

- mlevena crvena paprika

- maslinovo ulje

- balsamiko (redukovani ili krem – opciono)

Priprema:

Isecite avokado na dva dela. Izdubite rupu za jaje. U rupu prvo stavite žumance a zatim dodajte polako belance da se ne bi prelilo. Od alu folije napravite “jastuče” na koje stavite avokado da bi stajao ravno u tepsiji.

Dodajte so i biber pa pecite 15 minuta na 200°. Kada je gotovo prelijte maslinovim uljem i balsamikom. Uz ovo jelo odlično idu rotkvice i mladi luk.

Recept i fotografija: Slobodan Stefanovic (blog)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA