Pečena jagnjetina sa prilogom od dinstanog povrća

Pečena jagnjetina je jedno od najomiljenijih mesa na trpezi!

  • 1

Sastojci:

- 1 jagnjeći but (oko 2,5 kg)

- 100 ml ulja

- lovor sušeni

- ruzmarin

- 2 kašike začina

- 1 glavica luka

- 1 glavica belog luka

Priprema:

Meso operite, osušite i natrljajte začinom. Stavite ga u pleh i prelijte vrućim uljem. Uz jagnjetinu stavite grančicu ruzmarina i lovorov list, te glavicu luka i glavicu belog luka u ljusci koje ste prerezali na četvrtine. U pleh dolijte 100 ml vruće vode i sve dobro prekrijte folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 190°C oko 90 minuta. Pred kraj pečenja foliju skinite kako bi jagnjetina primila lepu boju. Po potrebi je prelijte sokom od pečenja.

Pečenu jagnjetinu narežite na komade, a sok od pečenja procedite i poslužite posebno. Uz jagnjetinu poslužite pečeni krompir, mladi luk, paradajz i salatu po izboru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA