≫ 

Meksičke palačinke sa mesom i povrćem

Poseban latino ukus u vašoj kuhinji...

  • 0

Sastojci za 6 osoba:

- 500 g mlevenog mešanog mesa

- 1 konzerva crvenog pasulja

- 1 konzerva kukuruza

- 1 srednji luk

- 1 veća crvena paprika

- 1 veća zelena paprika

- 400 g gauda sira

- palačinke

- 1 pavlaka za kuvanje

- sok od paradajza

Priprema:

Ispecite palačinke kako to uobičajeno radite. Za ovu količinu fila vam treba oko 12 palačinki.

U dubljem tiganju izdinstaje luk sa mesom, posolite i ostavite da voda ispari. Dodajte zelenu i crvenu papriku izrezanu na kockice. U smesu dodajte  jednu kesicu ljutog gril začina i malo pirea od paradajza ili domaćeg soka od paradajza. Dinstajte dok paprika ne omekša i dok ne ispari voda. Dodajte konzervu crvenog pasulja i konzervu kukuruza. Ovom smesom punite palačinke, posipajte sirom i motajte kao sarmice ili ih preklopite na četvrtinu kruga.

Slažite u dublju tepsiju jednu do druge. Pavlaku za kuvanje pomešajte sa sokom od paradajza, malo posolite i prelijte po palačinkama. Odozgo pospite rendanim sirom i pecite na 200 stepeni oko pola sata, dok sir ne postane zlatne boje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA