≫ 

Preukusne pihtije sa mesom i povrćem

Za prave gurmane i ljubitelje domaće kuhinje!

  • 0

Sastojci:

- 3 komada svinjskih nogica

- po želji svinjske uši, repovi, deo glave

- po želji kockice čistog mesa (može od dimljene butkice ili svežeg)

- 2 kom crnog luka

- 2 kom šargarepe

- 1/4 manjeg korena celera

- lovor, biber, začin, so

- 4-5 čenova belog luka

Priprema:

Očistite nogice, zasecite i slažite u ekspres lonac, pa zatim uši, repove i, ko voli, kockice čistog mesa. Crni luk krupno presecite (na 4 dela), šargarepu na kolutove, pa dodajte celer, nekoliko listova lovora, kašičicu mlevenog bibera, 1/2 kašičice soli i veliku kašiku začina. Na sve to nalite vode, pa kad provri zatvorite lonac i kuvajte 2-2,5 sata na laganoj vatri da se sve odvoji od kostiju. Ko nema ekspres lonac, može i u običnom, bez mešanja, takođe na laganoj vatri, ali 3,5-4 sata kuvanja.

Kad se skuva, razdeliti po činijama i izbaciti krupne kosti, čisto da ne zauzimaju mesto u činijama. Sitno iseckati beli luk i posuti po svakoj činiji. Pošto se odmah hvata korica po površini poželjno je potopiti beli luk da nebi oksidirao (pozeleneo), zatim odložiti pihtije na hladno mesto i ostaviti da se stegnu. Služi se hladno, po želji posuto alevom paprikom uz razne salate. Probajte veoma su ukusne i nisu klasično masne i teške.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA