0

Slane galete s vinom i susamom

Evo odgovora šta se gricka uz hladan špricer!

Sastojci:

- 1,5 čaša belog vina
- 1.5 čaša ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike susama
- 5 čaša brašna
- čaša je od 2 dl

Priprema:

Sve satojke za testo dobro umutiti u glatko i masno testo. Zagrejati aparat za galete, praviti kuglice i peći galete do rumene boje. Pečene galete prohladiti i držati u papirnoj kesi da bi sačuvale hrskavost. Možete ih praviti i u integralnoj verziji. Staviti 1 cašu integralnog brašna i 4.5 čaša belog brašna. Još su hrskaviji od galeta sa belim brašnom.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: belo-vino brasno galete prasak-za-pecivo so susam ulje

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom