0

Slane galete s vinom i susamom

Evo odgovora šta se gricka uz hladan špricer!

domaci keks - galeteX
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

– 1,5 čaša belog vina
– 1.5 čaša ulja
– 1 kašičica soli
– 1 kesica praška za pecivo
– 2 kašike susama
– 5 čaša brašna
– čaša je od 2 dl

Priprema:

Sve satojke za testo dobro umutiti u glatko i masno testo. Zagrejati aparat za galete, praviti kuglice i peći galete do rumene boje. Pečene galete prohladiti i držati u papirnoj kesi da bi sačuvale hrskavost. Možete ih praviti i u integralnoj verziji. Staviti 1 cašu integralnog brašna i 4.5 čaša belog brašna. Još su hrskaviji od galeta sa belim brašnom.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Belo vino, Brašno, Galete, Prašak za pecivo, so, Susam, Ulje