0

Pita od lisnatog testa sa pilećim mesom

Veoma ukusno jelo koje se lako sprema...

Sastojci:

- 1 pakovanje smrznutog lisnatog testa
- 300 g pilećeg mesa - karabatak
- 1 jaje
- 1/2 tegle kiselih krastavca
- 200 g sira trapista
- soli po ukusu

Priprema:

Pileće meso skuvati u vodi sa 1 kašičicom soli. Staviti ga u blender pa izblendati ili iseći nožem na kajišiće, a može i na kockice.  Krastavce iseći na kriške, kao i sir trapist. Testo odmrznuti i razviti na tanak sloj. Premazati kečapom pa poređati meso, krastavce i sir jedno na drugo. Preklopiti testo tako da formirate oblik pravougaonika (štrudle/rolata).

Ne zaboravite da zatvorite dve spoljašnje stranice. Premazati jajetom i zaseći od gore nožem par puta tanko. Peći na 250 stepeni dok ne porumeni.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Belo meso, Jaje, kiseli krastavci, Lisnato testo, pita, sir trapist, so

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata