0

Pita od lisnatog testa sa pilećim mesom

Veoma ukusno jelo koje se lako sprema...

Piletina u lisnatom testuX
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

– 1 pakovanje smrznutog lisnatog testa
– 300 g pilećeg mesa – karabatak
– 1 jaje
– 1/2 tegle kiselih krastavca
– 200 g sira trapista
– soli po ukusu

Priprema:

Pileće meso skuvati u vodi sa 1 kašičicom soli. Staviti ga u blender pa izblendati ili iseći nožem na kajišiće, a može i na kockice.  Krastavce iseći na kriške, kao i sir trapist. Testo odmrznuti i razviti na tanak sloj. Premazati kečapom pa poređati meso, krastavce i sir jedno na drugo. Preklopiti testo tako da formirate oblik pravougaonika (štrudle/rolata).

Ne zaboravite da zatvorite dve spoljašnje stranice. Premazati jajetom i zaseći od gore nožem par puta tanko. Peći na 250 stepeni dok ne porumeni.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Belo meso, Jaje, kiseli krastavci, Lisnato testo, pita, sir trapist, so