0

Pita od lisnatog testa sa pilećim mesom

Veoma ukusno jelo koje se lako sprema...

Sastojci:

- 1 pakovanje smrznutog lisnatog testa
- 300 g pilećeg mesa - karabatak
- 1 jaje
- 1/2 tegle kiselih krastavca
- 200 g sira trapista
- soli po ukusu

Priprema:

Pileće meso skuvati u vodi sa 1 kašičicom soli. Staviti ga u blender pa izblendati ili iseći nožem na kajišiće, a može i na kockice.  Krastavce iseći na kriške, kao i sir trapist. Testo odmrznuti i razviti na tanak sloj. Premazati kečapom pa poređati meso, krastavce i sir jedno na drugo. Preklopiti testo tako da formirate oblik pravougaonika (štrudle/rolata).

Ne zaboravite da zatvorite dve spoljašnje stranice. Premazati jajetom i zaseći od gore nožem par puta tanko. Peći na 250 stepeni dok ne porumeni.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: belo-meso jaje kiseli-krastavci lisnato-testo pita sir-trapist so

Slane štrudlice sa spanaćem i feta sirom

Kiflice sa svežim kvascem punjene šunkom i sirom

Rolnice od slanine i tikvica

Musaka od krompira sa mlevenim mesom i pečurkama

Lisnato testo punjeno seckanim mesom

Marinirani svinjski ražnjići s kikiriki sosom

Sarajevski ćevap od junećeg i jagnjećeg mesa

Burger od pilećih fileta sa alevom paprikom

Zdrava krem supa od paškanata i pavlake za kuvanje

Crni hleb sa integralnim i ražanim brašnom

Riblji fileti zapečeni u rerni

Musaka od krompira i tikvica sa pavlakom za kuvanje

Svinjska pečenica sa povrćem i maslinovim uljem

Letnja kisela salata od domaćeg povrća

Pica sa dimljenom slaninom i zelenim maslinama

Sočna marinirana piletina na roštilju

Kako da dimite i osušite filete ribe, bez pušnice?

Domaći tortelini s filom od parmezana

Lepe i jednostavne šarene špagete

Lazanje od povrća, sa rendanim parmezanom

Zelena dugačka boranija na francuski način

Vegetarijanska paelja sa belim vinom

Hrskavi kroasani od svežeg kvasca i kisele pavlake

Sveže pečurke pečene na žaru ili gril-tiganju

Pica pužići od lisnatog testa i šunke

Zdrave grilovane tikvice sa čili papričicama

Preukusno carsko meso iz rerne

Spremite omlet u rerni!

Sočan svinjski but sa senfom i medom

Preukusna i zdrava bela čorba od tikvica