1

Hajdučki ćevap od svinjskog mesa i slanine

Ukus se sviđa i onima koji nisu hajduci :)

Sastojci za 10 osoba:

Meso:

- 10 komada svinjskog karea ili vratine
- 2 glavice crvenog luka
- 12 komada slanine

Začini:

- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crvene paprike
- 1 kašičica bibera

Priprema:

Izmešajte začine i pospite po svakoj strani mesa, a crveni luk izrežite na kolutove. Slaže se red slanine, kolut luka, komad mesa, pa slanina, luk, meso, sve dok imate sastojaka. Dobijeni ćevap mora biti stisnut i tako se peći, vežite ga koncem za pečenje ili ga učvrstite štapićima za ražnjiće.

Možete ga peći u pekaču, jer se još i “kuva” u začinima i to oko sat vremena na 180-200°C. Takođe, preukusan je i na roštilju. Poslužite uz krompir i salatu po želji.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: biber crvena-paprika crveni-luk hajducki-cevap slanina so svinjetina
Najnoviji komentari
  • Т
    Тутор

    Добар.

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom