0

Pikantne grilovane juneće šnicle

Originalni ukus za vikend-ručak...

Sastojci:

- 6 komada junećih šnicli
- 3 kašičice belog luka
- 3 kašike vorčester sosa
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika senfa
- 3 kašike sirćeta
- 70 ml ulja
- 1/2 kašičica bibera

Priprema:

Promešajte sve sastojke za marinadu i prelijte preko mesa, pa ostavite tako nekoliko sati na sobnoj temperaturi ili preko noći u frižideru, ali izvadite meso iz frižidera bar jedan sat pre pečenja da bi meso došlo do sobne temperature, jer se samo tako može lepo i ravnomerno ispeći.

Zagrejte rostilj i pecite stekove oko 3-5 minuta po strani (okrenite samo jednom). Pre rostiljanja možete dodati malo začina, po ukusu.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: beli-luk biber senf sirce soja-sos stek ulje vorcester-sos

Integralni krekeri sa lanom i makom

Jednostavne, marinirane šnicle od pilećih prsa

Jednostavni domaći kroasani s maslacem

Jednostavno pohovani fileti soma sa začinima

Piletina sa pirinčem na indijski način

Slane štrudlice sa spanaćem i feta sirom

Kiflice sa svežim kvascem punjene šunkom i sirom

Rolnice od slanine i tikvica

Musaka od krompira sa mlevenim mesom i pečurkama

Lisnato testo punjeno seckanim mesom

Marinirani svinjski ražnjići s kikiriki sosom

Sarajevski ćevap od junećeg i jagnjećeg mesa

Burger od pilećih fileta sa alevom paprikom

Zdrava krem supa od paškanata i pavlake za kuvanje

Crni hleb sa integralnim i ražanim brašnom

Riblji fileti zapečeni u rerni

Musaka od krompira i tikvica sa pavlakom za kuvanje

Svinjska pečenica sa povrćem i maslinovim uljem

Letnja kisela salata od domaćeg povrća

Pica sa dimljenom slaninom i zelenim maslinama

Sočna marinirana piletina na roštilju

Kako da dimite i osušite filete ribe, bez pušnice?

Domaći tortelini s filom od parmezana

Lepe i jednostavne šarene špagete

Lazanje od povrća, sa rendanim parmezanom

Zelena dugačka boranija na francuski način

Vegetarijanska paelja sa belim vinom

Hrskavi kroasani od svežeg kvasca i kisele pavlake

Sveže pečurke pečene na žaru ili gril-tiganju

Pica pužići od lisnatog testa i šunke