0

Pikantne grilovane juneće šnicle

Originalni ukus za vikend-ručak...

Stejk u marinadiX
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

– 6 komada junećih šnicli
– 3 kašičice belog luka
– 3 kašike vorčester sosa
– 3 kašike soja sosa
– 1 kašika senfa
– 3 kašike sirćeta
– 70 ml ulja
– 1/2 kašičica bibera

Priprema:

Promešajte sve sastojke za marinadu i prelijte preko mesa, pa ostavite tako nekoliko sati na sobnoj temperaturi ili preko noći u frižideru, ali izvadite meso iz frižidera bar jedan sat pre pečenja da bi meso došlo do sobne temperature, jer se samo tako može lepo i ravnomerno ispeći.

Zagrejte rostilj i pecite stekove oko 3-5 minuta po strani (okrenite samo jednom). Pre rostiljanja možete dodati malo začina, po ukusu.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Beli luk, Biber, Senf, Sirće, Soja sos, Stek, Ulje, vorčester sos