0

Pikantne grilovane juneće šnicle

Originalni ukus za vikend-ručak...

Sastojci:

- 6 komada junećih šnicli
- 3 kašičice belog luka
- 3 kašike vorčester sosa
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika senfa
- 3 kašike sirćeta
- 70 ml ulja
- 1/2 kašičica bibera

Priprema:

Promešajte sve sastojke za marinadu i prelijte preko mesa, pa ostavite tako nekoliko sati na sobnoj temperaturi ili preko noći u frižideru, ali izvadite meso iz frižidera bar jedan sat pre pečenja da bi meso došlo do sobne temperature, jer se samo tako može lepo i ravnomerno ispeći.

Zagrejte rostilj i pecite stekove oko 3-5 minuta po strani (okrenite samo jednom). Pre rostiljanja možete dodati malo začina, po ukusu.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: beli-luk biber senf sirce soja-sos stek ulje vorcester-sos

Melizano salata - još jedan odličan mediteranski specijalitet

Kako da spremite sjajnu testeninu "A la Carbonara"?

Neodoljivi biftek u sosu od zelenog bibera

Meke kiflice sa susamom, punjene sirom

Hleb s lanenim semenkama

Pripremite sami čuveni "engleski doručak"!

Juneći gulaš na lovački način

Ramstek s aromatizovanim puterom

Tost sa tunjevinom i celerom

Pohovana piletina s parmezanom, ispečena u rerni

Osso buco - juneća kolenica na italijanski način

Najjednostavnije, brze lepinjice od belog brašna

Zavodljiv rižoto sa šafranom

Tataki tuna - fenomenalan japanski specijalitet

Supa s pirinčanim nudlama i pilećim mesom

Prženi kolutići lignji sa začinima

Odličan pesto sos koji možete da spremite unapred!

Odličan domaći polu-beli hleb

Biser kineske kuhinje: prolećne rolnice

Napravite perfektan domaći sir!

Omlet sa spanaćem i mladim lukom

Losos zapečen s pestom

Predivan i sočan domaći koh

Sendvič s grilovanim haloumi sirom

Pirinčane nudle s tofu sirom i kikirikijem

Ukusne pljeskavice od raznog povrća

Pikantno pileće meso umotano u slaninicu

Kimči pirinač - tradicionalni istočnjački prilog uz jela

Hleb sa maslinama - zdrav i mirišljav

Kapreze salata - najjednostavniji italijanski specijalitet