Gibanica sa feta sirom, mladim lukom i susamom
Doručak za šampione!
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g tankih kora za pitu
- 4 veze iseckanog mladog luka
- 5 jaja
- 1 kašika kisele pavlake
- 150 g feta sira
- morska so
- maslinovo ulje
- sveže mleveni crni biber
- semenke susama
- semenke lana
Priprema:
Na zagrejanom maslinovom ulju dinstati mladi luk, blago posoljen. Umutiti jaja sa pavlakom, posoliti i pobiberiti, preliti preko omekšalog mladog luka i napraviti prilično rovitu kajganu. Dve kore poprskati mešavinom ulja i mineralne vode u kojoj je razmućeno malo praška za pecivo, a treću filovati kajganom i usitnjenim feta sirom.
Uviti u rolnu, ređati na pleh pokriven papirom za pečenje, premazati svaku rolnu mešavinom koja je ostala od prskanja kora i kašikom pavlake, posuti semenkama, po želji, i peći na 180°C oko 30 minuta, da gibanica lepo porumeni. Poslužiti uz salatu od paradajza ili napitak po želji.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.