≫ 

Meksičke tortilje sa čili papričicama

Malo je ljuto, ali umerena ljutina baš ume da prija!

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

Testo za tortilje:

- 200 g glatkog brašna

- 1/2 prašaka za pecivo

- 1/2 kašičice soli

- 40 g maslaca

- 100 ml tople vode

Fil za tortilje:

- 2 kom luka

- 0,5 kg mlevenog mesa

- 2 kom sveže paprike (crvena, zelena)

- 1 seckani paradajz (konzerva 400-500g)

- 1 konzerva crvenog pasulja (400g)

- 5 kašika kukuruza

- 1 čili papričica

- peršun

- začini so, biber, začin, mlevena crvena paprika (slatka)

Crveni sos:

- 400 g seckanog paradajza

- 1/2 kom luka

- 1 kom čili papričice

- 1 kom čen belog luka

- 3 kašika maslinovog ulja

- 2 kašika limunovog soka

- so, biber, seckani peršun

I još:

- kisela pavlaka, gauda sir za posipanje tortilja pre pečenja

Priprema:

Otopiti maslac na vatri i zamesiti testo od svih sastojaka, uz napomenu da se topla voda postepeno dodaje. Testo mora biti srednje mekano. Nakon toga pokrijemo ga u posudi i ostavimo 1 h na sobnoj temperaturi. Kad se testo odmorilo, podelimo ga na 8 jednakih komada i razvijemo u krugove. Dobijene krugove pečemo na suvom, prethodno zagrejanom tiganju i to svega nekoliko sekundi sa obe strane.

Tortilje vadimo na tanjir, slažemo jednu na drugu  i pokrijemo poklopcem kako bi ostale savitljive i kako bi ih kasnije mogli slagati po želji. Luk narezati na kocke i kratko propržiti na maslinovom ulju. Dodati meveno meso i pržiti. Nakon toga dodati narezanu papriku (na trakice ili kockice), kratko pržiti, a  potom dodati seckani paradajz iz konzerve. Dinstati, začiniti po želji (so, biber, začin, mlevena slatka paprika i ljuta čili papricica). Na kraju umešati crveni pasulj, kukuruz, peršun te maknuti sa vatre.

Kad je fil spreman, pripremimo pleh veličine rerne, malo ga namažemo maslacem i slažemo tortilje koje punimo filom i preklopimo na pola. Svaku tortilju potom premažemo sa kašičicom kisele pavlaka i pospemo rendanim sirom. Ugrejati rernu na 200°C-220°C i pustiti da se vrlo kratko i naglo zapeku. Poslužiti uz crveni sos koji ste prethodno pripremili na način da ste u seckani paradajz dodali sve sastojke, sitno iseckane i promešane.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA