≫ 

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

Namazi od karfiola i slatkog krompira (batata) koji obiluju vlaknima, mineralima i vitaminima mogu poslužiti kao zdrava i ukusna pašteta koja, ukoliko se posluži na integralnom tostu bez aditiva, predstavlja imperativ zdravog početka dana

  • 0

Znamo da je doručak najvažniji obrok jer zahvaljujući namirnicama koje tokom njega unosimo, dobijamo izvornu energiju neophodnu za normalno obavljanje aktivnosti tokom dana.

Zdrave namirnice nam najčešće serviraju kao nešto skupo i nedostižno, ali suština je da sa malo kreativnosti i još manje vremena sebi i svojim najdražima možete spremiti zdrav doručak od samo nekoliko sastojaka koji se mogu naći u najširoj prodaji.

Dva brza namaza od karfiola i slatkog krompira (batata) koji obiluju vlaknima, mineralima i vitaminima mogu poslužiti kao zdrava i ukusna pašteta koja, ukoliko se posluži na integralnom tostu bez aditiva, predstavlja imperativ zdravog početka dana.

Mikrobilje graška koje se u receptu koristi umesto klasičnog zeleniša je nešto što je apsolutni hit u svetu, a sve više i kod nas i to potpuno opravdano. Mikrobiljem se nazva bilje koje se nalazi u fazi posle klijanja i sadrži čak 40 odsto više nutritivnih vrednosti nego odrasla biljka. Osim toga i intenzivnijeg je ukusa. Ovo bilje se kao i klice jednostavno uzgaja i to bilo koja vrsta nama vise i manje poznatih kultura   ( luk, rotkvica, rukola, amarant, piskavica). Osim što je zdravo i ukusno, takođe je i dekorativno i odlično služi za  dekorisanje hrane prilikom proslava.

Cena ovog bilja kod nas se kreće oko 200 din po kutijici i ostaje sveže do 7 dana. Kao i klice, mikrobilje je odličan saveznik zdravlju poput zeleniša  jednostavno se koristi jer se može dodavati i u sveže zelene sokove i smutije.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA