≫ 

Hrskava pileća krilca u pikantnoj marinadi

Ima li ukusnije hrane koja se jede rukama?

  • 0

Sastojci:

- 2 kg pilećih krilaca

- 100 g pikant marinade

- so, biber

Priprema:

Krilca treba oprati, odstraniti nečitoće, odrezati vrhove i zarezati kožicu u zglobu (može i bez toga). Tako se krilce ispravi i liči na maleni batak. Krilca stavite u veću posudu pa posolite i prelijte pikant marinadom, dobro izmešajte, kako bi se marinada ravnomerno rasporedila i ostavite ih sat vremena u frižideru.

Rernu uključite na 250°C, stavite plitku tepsiju pokrivenu folijom na dno, a rešetku na sredinu. Ustvari, prvo na rešetku složite krilca, pa onda sve zajedno u rernu. Potrebno je da se krilca peku oko sat vremena i to je sve. Za posluživanje možete koristiti veliku dasku za picu ili tanjire, a sve to uz paradajz salatu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA