≫ 

Egzotično začinjene empanade

Zanimljivi začini, punjenje od mlevenog mesa - to je recept koji morate da probate!

  • 0

Sastojci:

Testo:

- 4.5 šolje brašna (šolja 250 ml)

- 230 g hladnog maslaca

- 2 male kašike soli

- 3/4 šolje ledene vode

- 2 kašike sirćeta

- 2 jajeta

Punjenje:

- 600 g mlevenog mesa

- 1 glavica sitno seckanog luka

- 1 mala kašika karija

- 1/4 male kašike tucane ljute paprike

- 1 mala kašika belog luka u prahu

- 1/2 male kašike đumbira u prahu

- 2 male kašike soli

- 5-6 kašika ulja

- 4 krompira

- 1 mala kašika soli za krompir

Premaz:

- 1 jaje

Priprema:

Za testo u posudu staviti brašno so i izrezan hladan maslac. Mutiti mikserom dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati hladnu vodu pomešanu sa sirćetom, jaja i miksati dok se ne dobije glatko tvrđe testo. Izručiti na pobrašnjenu radnu površinu još malo premestiti, podeliti na dva komada i svaki umotati u plastičnu foliju. Ostaviti u frižider oko 2 sata da odstoji, a može isto tako da se pripremi i ostavi preko noći u frizideru i radi sutradan. Za fil, krompir izrezati i skuvati.

Kuvan krompir ocediti dodati so i izgnječiti kao za pire krompir, pa ostaviti na stranu da se ohladi. Ispržiti seckani luk desetak minuta, dodati mleveno meso i pržiti desetak minuta. Dodati sve navedene začine i kuvati još minut-dva. Skloniti sa vatre i ohldaditi. U ohlađeno meso dodati krompir i dobro pomešati da se sve sjedini. Izvaditi testo iz frižidera i rastanjiti na malo pobrašnjenoj radnoj površini. Rastanjiti ga što tanje možete. Rezati na krugove oko 10 cm veličine. Na svaki krug na sredinu staviti jednu malu kašiku punjenja, preklopiti, malo stisnuti prstima i viljuškom da se sastavi.

Poređati u podmazanu tepsiju i premazati ih umućenim jajetom. Peći na 200 stepeni 25-30 minuta ili dok lepo ne porumene. Gotove empanade premazati sa otopljenim maslacem, pa poslužiti.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA