≫ 

Tiramisu sa piškotama i pavlakom

Još jedan italijanski klasik koji morate da spremite!

  • 4

Sastojci:

- 1 l slatke pavlake

- 10 jaja

- 10 kašika šećera

- 500 g maskarpone sira

- 3 dupla pakovanja piškota

- 0,3 dl ruma

- 4 espreso kafe

- 4 šlag fiksa

Priprema:

U jednu posudu čvrsto umutiti slatku pavlaku i dodati joj šlag fiks, 500 g maskarpone sira i to ručno promešati. U drugoj posudi čvrsto umutiti 10 belanaca, zatim dodati 10 kašika šećera, 10 žumanaca i dodati prvoj smesi ručno mešajući, ali lagano da smesa ne bi pala.

U 4 espresa sipati 0,03 dl ruma i u to umakati samo donji deo piškote (ne celu da ne bi bilo gnjecavo) ređati red piškote, red smese dok se sve ne potroši. Odozgo

dekorisati sa kakaom i rendanom čokoladom ili po želji. Kolač dobro rashladiti, pa ga seći na komade i poslužiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    3. april 2017 | 13:54

    Po receptu jaja se tetmički ne obrađuju idealno za infekciju samonelom. Neka hvala...

  • citateljka

    8. april 2017 | 19:27

    Tiramisu bez jaja:Fil za tiramisu za dva reda od po 8-10 piskoti: Skuvati 1 solju kafe sa 4 kasicice kafe, pa kad se ohladi sipati u tanjir. Umutiti 100 g. prah secera sa 250 g. mascarpone 2-3 kasike mleka ili slatke pavlake 5-6 kapi badem-aroma, ja dodam i 2-3 kasike badem likera (amareto ili rum ili liker od jaja) U umucenu krem masu dodati 200 g. umucene slatke pavlake i dobro ujednaciti pa filovati umocene piskote. Piskote umakati u jaku gorku kafu sa posecerene strane a suva strana je uvek sa donje strane.Treci red fila je odozgo i bogato se pospe gorkim kakaom kroz cediljku.Drzati u frizideru. Sutradan je najukusnije.

  • Ivan999

    13. april 2017 | 21:35

    U pravi italojanki tiramisu neide nikakav alkohol ili rum niti bilo sta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA