≫ 

Kolač od šljiva sa medom i smeđim šećerom

Poslastice koje vas vrate u detinjstvo....

  • 0

Sastojci:

Testo:

- 300 g brašna (integralnog)

- 150 g maslaca

- 100 g šećera(smeđeg)

- 2 kašike kisele pavlake

- malo soli

- 1 korica limuna

Fil:

- 1 kg šljiva

- 1 dl slatke pavlake

- 3 kašike meda

- 1 jaje

- 2 kašike šljivovice

- cimet (količina po želji)

- 1 paketić vanilin šećera

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesite mrvičasto testo za pitu, oblikujte kuglu, umotajte prozirnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. U međuvremenu šljivama odstranite koštice i narežite ih na kriške ili polovine (ako su manje). Umutite pavlaku, med i jaje, pa dodajte  šljivovicu. Razvijte testo i utisnite ga u kalup za pite. Ivice možete obrezati ukrasnim točkićem ili makazama.

Pripremljenom testu izbockajte dno i pecite u zagrejanoj rerni oko 5 min , zatim ga izvadite iz rerne i pustite da se malo ohladi. Na polupečeno testo izlijte krem od pavlake i meda. Preko krema poređajte šljive, pospite s cimetom i vanilin šećerom. Vratite u rernu i pecite još 20-tak min na 180°C. Poslužite kad se malo ohladi, da se lepše iseče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA