≫ 

Pita od trešanja na francuski način

Iskoritite sezonu trešanja da probate novi desert!

  • 0

Sastojci:

Testo:

- 200 g pšeničnog glatkog brašna

- 100 g maslaca

- 2 jaja

- prstohvat soli

- 750 g očišćenih trešanja

Preliv.

- 125 g mlevenih badema

- 175 g šećera u prahu

- 2 dl mleka

- 1 kašika gustina

- 50 g pšeničnog glatkog brašna

Priprema:

Od navedenih sastojaka umesite mrvičasto  testo i ostavite ga bar 1 sat u frižider. Testo razvijte i stavite u kalup za pite. Preko njega složite očiščene trešnje, te ih prelijte s prelivom. Pecite u  rerni na 180°C oko 50 minuta.

Za preliv izmešati šećer, mlevene bademe, brašno i gustin, te polako dolivajte mleko i mutite dok ne postane masa glatka (slične teksture kao masa za palačinke). Ukoliko više volite, možete od 1/3 testa napraviti „poklopac“, pa ga staviti preko trešanja i tako formirati pitu.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA