≫ 

Hrskavi kroasani od svežeg kvasca i kisele pavlake

Za prijatan doručak!

  • 0

Sastojci:

- 1,5 kašika svežeg kvasca

- 6 dl mlakog mleka

- 1 kašika šećera

- 4,5 kašika ulja

- 1,5 kašika kisele pavlake

- cca 1 kg brašna

- 2 kašičica soli

- 250 g maslaca

- 1 jaje (za premazivanje)

Priprema:

U 1 dl mlakog mleka stavimo kvasac i šećer da nadođe. Kada se kvasac podigne dodamo i ostale navedene sastojke i umesimo testo, dok se ne ujednači i ne postane glatko. Nakon toga testo podelimo na 3 dela i od svakog dela napravimo po 5 malih jufki. Maslac podelimo na 12 jednakih delova.

Pošto smo jufke grupisali u 3 grupe, svaku jufku razvučemo i na nju stavljamo maslac, pa slažemo jednu na drugu. Dakle 3 x 5 jufki, a između njih smo stavljali maslac. Na taj način će se testo nakon pečenja izlistati. Sada svaku gomilicu treba razvući na debljinu 0,5 cm a dobijeni krug isečemo na 12 delova - trouglova. Trouglove uvijamo u kroasane koje ređamo na malo podmazan pleh.

Pleh ne treba puno mastiti, jer će i kroasani prilikom pečenja pustiti masnoću. Sada kroasane premažemo umućenim jajetom, posolimo i odozgo stavimo susam (može i laneno seme, kim, ...). Odmah pečemo u predhodno zagrejanoj rerni na 275°. Kroasane pečemo 10 minuta, prohladimo pa poslužimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA