≫ 

Sveže pečurke pečene na žaru ili gril-tiganju

Zdrav i lagan prilog uz ručak...

  • 1

Sastojci:

- 500 g svežih pečuraka

- maslinovo ulje

- malo soli, biber

- vezica sitno naseckanog peršuna

- 1 kašika limunovog soka

Priprema:

Drške pečurki odstranite, a ostatak operite i dobro ocedite. U svaki deo staviti malo soli, bibera i sitno seckanog peršunovog lista i koju kap maslinovog ulja, te limuna. Ovako pripremljene pečurke pecite na žaru (ili na gril tiganju) sa otvorom položenim na gore. Nakon nekoliko minuta pečurke se okrenu i peku na drugoj strani.

Kad se ispeku serviraju se tako što se pospe po njima naseckani peršun, maslinovo ulje i malo limunovog soka. Kao drugi prilozi, slažu se pirinač i paradajz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA