≫ 

Spremite omlet u rerni!

Probajte i vi - kombinaciju s povrćem, ili s voćem!

  • 0

Sastojci za 1 osobu:

- 2 jaja

- 1 manji praziluk

- 1/2 crvene mesnate paprike

- 50-100 g raznih sireva

- 1 kašičica začina

- 1 kašičica maslinovog ulja

Priprema:

Praziluk očistite, operite, izrežite na pola po dužini, a zatim na trakice popreko. Papriku operite i izrežite na kockice. Oboje stavite u mali pleh i začinite začinima i uljem, pa promešajte. Staviti u zagrejanu rernu na 200°C, 10-ak minuta. U tih 10 minuta, razbiti jaja, i umutiti ih. Dodati rendane  sireve umućene sa jajima.

Komadić sira izrezati na kockice, pa dodati jaja sa sirom povrću i po vrhu posuti kockice sira. Vratiti u rernu i peći jos 5 minuta, ali okrenuti da peče samo odozgo. Poslužiti sa hrskavom zelenom salatom ili kiselim krastavcima.

BONUS IDEJA: izbacite praziluk i papriku, upotrebite koziji sir - pa omlet ukrasite bobičastim voćem blego kiselog ukusa (ribizle, borovnice) - ovi ukusi se odlično slažu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA