Vegetarijanska paelja sa belim vinom
Gurmanski doživljaj u danu bez mesa...
Sastojci:
- 1 glavica sitno seckanog luka
- 100 g isečene paprike
- 100 g paradajza sečenog na kockice
- 100 g tikvica sečenih na kockice
- 100 g graška (može smrznuti)
- 6 iseckanih polutki sušenog paradajza
- 3 vegetarijanske kobasice
- 2 čena seckanog belog luka
- 200 g pirinča
- 600 ml supe
- prstohvat šafrana
- 100 ml belog vina
- nekoliko maslina
- po ukusu soli i bibera
- malo dimljene mlevene paprike
- 1 limun (ili pomorandža) sečen na krugove
- po želji seckani peršun
Priprema:
Na ulju propržiti luk, papriku (može i da je ljutkasta), paradajz i tikvice. Dodati sušeni paradajz, pirinač i beli luk, pa sve još malo propržiti. Naliti supom od povrća i belim vinom. Ubaciti nekoliko maslina, grašak, vegetarijanske kobasice, malo dimljene mlevene paprike, posoliti, pobiberiti i poređati odozgo kolutove limuna (ili pomorandže).
Poklopiti i peći poklopljeno u rerni na 180°C dok pirinač ne upije tečnost, oko 30 minuta. Otklopiti i peći još malo dok se sve lepo ne zapeče. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom i poslužiti. Jelo je bogato ukusom, pirinač rastresit i aromatičan, a sve ima dodatnu svežinu limuna koji se peče zajedno sa ostalim sastojcima. Uz paelju poslužite neko belo vino.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.