≫ 

Vegetarijanska paelja sa belim vinom

Gurmanski doživljaj u danu bez mesa...

  • 0

Sastojci:

- 1 glavica sitno seckanog luka

- 100 g isečene paprike

- 100 g paradajza sečenog na kockice

- 100 g tikvica sečenih na kockice

- 100 g graška (može smrznuti)

- 6 iseckanih polutki sušenog paradajza

- 3 vegetarijanske kobasice

- 2 čena seckanog belog luka

- 200 g pirinča

- 600 ml supe

- prstohvat šafrana

- 100 ml belog vina

- nekoliko maslina

- po ukusu soli i bibera

- malo dimljene mlevene paprike

- 1 limun (ili pomorandža) sečen na krugove

- po želji seckani peršun

Priprema:

Na ulju propržiti luk, papriku (može i da je ljutkasta), paradajz i tikvice. Dodati sušeni paradajz, pirinač i beli luk, pa sve još malo propržiti. Naliti supom od povrća i belim vinom. Ubaciti nekoliko maslina, grašak, vegetarijanske kobasice, malo dimljene mlevene paprike, posoliti, pobiberiti i poređati odozgo kolutove limuna (ili pomorandže).

Poklopiti i peći poklopljeno u rerni na 180°C dok pirinač ne upije tečnost, oko 30 minuta. Otklopiti i peći još malo dok se sve lepo ne zapeče. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom i poslužiti. Jelo je bogato ukusom, pirinač rastresit i aromatičan, a sve ima dodatnu svežinu limuna koji se peče zajedno sa ostalim sastojcima. Uz paelju poslužite neko belo vino.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA