Zdrava krem supa od paškanata i pavlake za kuvanje
Kremasta uvertira u porodični ručak...
Sastojci:
- 600 g paškanata
- 2 glavice luka
- 2 čena belog luka
- 1 kocka za supu
- 1 l vode
- 2 kašičice kurkume
- 1 kašičica mlevenog crnog bibera
- 1/2-1 kašicice kajenskog bibera
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1/2 jabuke
- so
Priprema:
Paškanat očistite nožem za ljuštenje povrća. Isecite ga na manje komade. Na 2 kašike maslinovog ulja dinstajte sitno seckani luk, pa dodajte i beli luk isečen na listice. Dinstajte koji minut uz stalno mešanje. Dodajte komade paškanata, nalijte vodu, dodajte kocku za supu i začine. Poklopite i kuvajte oko 40 minuta ili dok komadi paškanata ne budu mekani. Smesu prebacite u blender i izblendirajte sve u kašu.
Vratite u lonac u kojem se kuvalo i vratite na ringlu da čorba ponovo provri. Dodajte pavlaku, promešajte, pa na kraju dodajte i rendanu jabuku. Promešajte i ostavite na vrućoj ringli još koji minut. Po potrebi posolite. Količinu kajenskog bibera odredite po tome koliko volite da vam čorba bude ljuta.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.