≫ 

Musaka od krompira sa mlevenim mesom i pečurkama

Musaka je najbolja kada se u nju doda puno povrća!

  • 1

Sastojci za 6 osoba:

- 1 kg krompira

- 500 g mlevenog mesa (junetine)

- 250 g šampinjona

- 1 veća glavica crnog luka

- 1-šargarepa

- 1-2 čena belog luka

- 1 kašičica paradajz pirea

- crvene paprike po želji

- pršunov list iseckan

- so, biber, začin

- rendanog sira trapista

Za preliv musake:

- 5 jaja

- 2 dl slatke pavlake

Priprema:

U tiganj staviti masnoću, dodati sitno iseckani luk, šargarepu, šampinjone i malo dinsatati. Kada je to sve omekšalo dodati mleveno meso, beli luk sitno iseckan, parajdajz pire, papriku, peršun i začine. Meso dinstati oko 15 minuta uz često mešanje.

Dok se meso dinsta oljuštiti krompire, i ako je moguće, da su iste veličine i kada ste ih oljuštili izrezati ih na tanke kriške, pa ih začiniti i posoliti. U podmazanu tepsiju poređati kriške od krompira pa onda staviti izdinsano meso i po mesu ponovo poređati kriške krompira, i po krompirima narendati sir trapist. Staviti da se peče na 220 stepeni. Napraviti preliv za musaku. Izmiksati dobro jaja i u to dodati slatku pavlaku i sve dobro izmešati. Kada je musaka porumenila preliti prelivom i vratiti u rernu još 10 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA