≫
Riblji paprikaš od soma i šarana sa ljutom papričicom
Za pravo uživanje - kraj reke ili kod kuće...
Sastojci:
- 2-3 kg ribe (som, šaran…)
- 1 kg crnog luka
- 250 ml paradajz soka
- 3 velike kašike aleve paprike
- 2-3 ljute papričice
- 4-5 l vode
Priprema:
U kotlić staviti očisćenu ribu, seckan luk, ljute papričice i sve naliti vodom da ogrezne. Zapaliti vatru (stalno dodavati nova drva jer se kuva na vatri) i čekati da provri. Kad provri dodati paradajz sok, malo kasnije so, alevu papriku i okrećući kotlić (nikako mešajući) krčkati oko 45 minuta dok ne bude gotovo. Služiti uz rezanca.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.