≫ 

Pasta u sosu od crvenih pečenih paprika

Sigurno niste probali pastu s paprikom i blanširanim bademima?

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 4 velike pečene babure ili 6 većih šilja paprika

- 25 g pinjola ili blanširanih badema

- 2 do 3 kašike ulja od semenki grožđa

- 1 manja glavica crnog luka, sitno iseckanog

- 4 čena pasiranog belog luka

- 125 ml tečne pavlake za kuvanje

- sitno iseckan peršun

- sveže izrendani parmezan

- od 250 do 450 g paste po izboru

Priprema:

Paprike najbolje ispeći mnogo ranije, ostaviti ih da se ohlade ili, izvaditi iz zamrzivača oljuštiti ih, očisti od semenki i ostavite da se ocede. Pinjole ili bademe, staviti u tiganj i propržiti ih na suvo, da malo porumene. Ostaviti ih sa strane. U isti tiganj sipati ulje, dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga na tihoj temperaturi dok potpuno ne omekša, dodati pasirani beli luk i pržiti samo dotle dok ne zamiriše.

Dok se luk tiho prži, u multipraktik staviti oceđenu pečenu papriku i propržene pinjole i sve dobro samleti. Sipati samlevenu smesu od paprika u tiganj i pržiti oko desetak minuta, povremeno promešajte, da ne izgori. Kad je smesa gusta, dodati pavlaku za kuvanje, pobiberiti i posoliti po ukusu  i kuvati još 5 minuta, na tihoj temperaturi. Skuvati pastu po uputstvu proizvođača. Ocediti, ali ostaviti oko 50 ml vode u kojoj se pasta kuvala.

Oceđenu pastu sipati u tiganj u kom je sos, sve izmešati, ako je previše gusto, dodati malo vode, koju ste ostavili, do željene gustoće, promešati i sipati u veće tanjire, iz kojih ćete poslužiti pastu. Posuti sa sitno iseckanim peršunom, sveže izrendanim sirom i ako volite, sa malo tucane ljute paprike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA