Paradajz salata sa leblebijama i feta sirom
Izuzetan način da imate dijetalnu večeru!
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g čeri paradajza
- 250 g žutog čeri paradajza
- 150 g feta sira
- 1 konzerva leblebija
- 2-3 komada mladog luka
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika nane, iseckane
- 2 kašike peršuna, iseckanog
- crni biber po želji
Priprema:
Secite paradajz na polovine, mladi luk na dijagonalne komadiće, a feta sir na kockice. Dodajte oprane leblebije, posolite, pobiberite, prelijte sirćetom i uljem i dobro promešajte. Dodajte sitno iseckani peršun i nanu. Promešajte i proverite ukus pa dodajte po potrebi nešto od začina. Čeri paradajz se može zameniti sa drugom vrstom paradajza, koji nije puno sočan.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.