≫ 

Čorbica od brokolija i piletine

Kakvo god vreme bilo napolju, tanjir čorbice uvek prija - a ova je kao kompletan obrok!

  • 2

Sastojci

- 300 g pilećeg belog mesa

- komad crnog luka sitno iseckan

- veća šargarepa

- manji koren celera

- anji krompir

- malo maslinovog ulja

- manji brokoli

- 200 ml pavlake za kuvanje

- 2 kašike brašna

- mešavina biljnih začina po izboru

Priprema:

Pileće belo meso iseći na sitne kockice. Šargarepu, celer, krompir i crni luk očistiti i iseckati na kockice. Cvetove brokolija odvojiti od korena i spoljnih listova pa iskidati na manje komade.

Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati piletinu, šargarepu i celer pa sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi. Kuvajte dok povrće ne omekša.

Zatim dolijte vodu i ostavite da čorba proključa. Ubacite brokoli i nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dodati hladnu zapršku (razmutiti brašno u malo vode). Sipajte i pavlaku za kuvanje i kuvati još 5 minuta da se dobije željena gustina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA