≫ 

Biser kineske kuhinje: prolećne rolnice

Uz deblje kore, suvlji fil i čvrsto motanje - ove rolnice ispadaju savršeno!

  • 0

Potrebno je:

- 3 lista kora za pite

- 150 g svinjetine ili piletine

- praziluk srednje veličine

- šargarepa

- malo šampinjona

- 50 g klica, idealno sojinih ili od sočiva

- 1 kašika skroba

- 2 kašike belog vina ili kašika jabukovog sirćeta

- 1/2 kocke za supu (pileće) rastvorene u malo vode

- soja sosa po ukusu

- 1 kašičica šećera

- ulje za prženje

Priprema:

Meso isecite na tračice i uvaljajte u skrob. Praziluk, šargarepu i šampinjone očistite i iseckajte na tračice ili kockice. Meso propržite 2 minuta na malo vrelog ulja, pa dodajte seckanu šargarepu, šampinjone i klice i pržite na jakoj temperaturi uz mešanje.

Dodajte praziluk, vino, supu, soja sos, šećer - i pržite dok sva tečnost ne ispari. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Raširite kore, premažite ih uljem, postavite jednu preko druge i isecite na široke trake. Na njih rasporedite pripremljenu masu od mesa i povrća, uvijajte ih kao "izdužene" sarmice i pržite u vrelom ulju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA