≫ 

Sendvič s grilovanim haloumi sirom

Halumi (halloumi, haloumi) je beli, polutvrdi sir koji potiče s Kipra, a popularan je i u kuhinjama zemalja Srednjeg Istoka.

  • 0

Sastojci:

- pakovanje halumi sira (200-250g)

- 2-3 kašike maslinovog ulja

- ljuta crvena papričica

- čen belog luka

- svježi peršun

- nekoliko kapljica limunovog soka

- Još je potrebno: hleb i namaz po ukusu, idealno humus

Priprema:

Narežite sir na kriške debljine oko 1 cm i dobro osušite. Zagejte običan ili tiganj za grilovanjei ispecite halumi sa obe strane, da se uhvati braonkasta korica ili da ostanu prugice od grila.

Još topao, sir stavite na hleb namazan humusom, prelijte maslinovim uljem i dresingom.

Dresing spremite unapred: beli luk, papričicu i peršun sitno naseckajte i dodajte limunov sok i maslinovo ulje, pa ostavite da se ukusi prožmu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA