Sendvič s grilovanim haloumi sirom
Halumi (halloumi, haloumi) je beli, polutvrdi sir koji potiče s Kipra, a popularan je i u kuhinjama zemalja Srednjeg Istoka.
Sastojci:
- pakovanje halumi sira (200-250g)
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- ljuta crvena papričica
- čen belog luka
- svježi peršun
- nekoliko kapljica limunovog soka
- Još je potrebno: hleb i namaz po ukusu, idealno humus
Priprema:
Narežite sir na kriške debljine oko 1 cm i dobro osušite. Zagejte običan ili tiganj za grilovanjei ispecite halumi sa obe strane, da se uhvati braonkasta korica ili da ostanu prugice od grila.
Još topao, sir stavite na hleb namazan humusom, prelijte maslinovim uljem i dresingom.
Dresing spremite unapred: beli luk, papričicu i peršun sitno naseckajte i dodajte limunov sok i maslinovo ulje, pa ostavite da se ukusi prožmu.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.