≫ 

Prženi kolutići lignji sa začinima

Lignje mogu da ispadnu žilave kad se prže - ali ne ako ih spremite po ovom receptu!

  • 0

Sastojci:

- 450 g očišćenih liganja isečenih na kolutove

- 1 ½ šolja punomasnog mleka

- 2 kašike soka limuna

- 1 šolja brašna

- 2 kašičice mlevene paprike

- 1 kašičica bibera

- 1 kašičica belog luka u prahu

- 1 kašičica kajenske paprike

- 1 kašičica ljute tucane paprike

- Ulje za prženje

- Za posluživanje: limun i naseckan peršun

Isecite lignje i zalijte ih mešavinom mleka i linunovog soka, pa ostavite da se namaču 20-30 minuta. U dublji tiganj sipajte ulje i stavite na šporet da se greje.

Izmešajte brašno sa svim začinima. Lignje iz mleka vadite i stavljajte u sud sa brašnom pa promešajte da se u potpunosti oblože i pažljivo spuštajte u zagrejano ulje.

Ostavite da se prže dok ne dobiju lepu boju (1-2 minuta će biti sasvim dovoljno). Vadite ih na paprinu salvetu da se ocede od masnoće. Sve pospite svežim peršunom i poslužite sa limunom i nekim umakom na bazi majoneza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA