Odličan pesto sos koji možete da spremite unapred!
Ovaj sos može da se čuva u frižideru otprilike desetak dana.
Sastojci:
- 2 šolje svežeg bosiljka
- pola šolje rendanog parmezana
- pola šolje maslinovog ulja
- 1/3 šolje pinjola (semenki šišarke)
- 2-3 čena belog luka
- sveži mleveni biber i so
U "seckalici" sameljete sve sastojke, a postepeno ubacujete lišće bosiljka, uz dodavanje maslinovog ulja.
Kad ste sve dobro usitnili, dodajte narendani parmezan (ako nemate parmezan, možete koristiti i neki sličan sir), biber i so po ukusu. Sve još jednom dobro promešajte, sipajte u teglicu koju treba dobro zatvoriti.
Ako će sos stajati, najbolje je da beli luk dodate tek pri serviranju - inače on može da promeni ukus.
SAVET: ako ne možete da nađete pinjole ili su vam preskupe, česta zamena su nepečene semenke suncokreta!
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Бјанка
Песто је фантастича
Podelite komentar