Pripremite sami čuveni "engleski doručak"!
Toliko puta smo videli da ga služe u filmovima - a zapravo može lako da se spremi kod kuće...
Sastojci po osobi:
- 1 ili 2 jaja
- 1 kobasica
- nekoliko komada slanine
- 1 ili 2 parčeta tost hleba
- 1 paradajz
- nekoliko pečuraka
- pasulj (može i kupovni)
Priprema:
Zagrejati roštilj ili roštiljski tiganj. Iseći paradajz na pola. Staviti ih ga roštilj zajedno sa slaniinom i kobasicama. Držati kobasice na roštilju oko 8-10 minuta, a slaninicu i paradajz dok ne dobije boju.
Okretati s vremena na vreme. Očistiti i iseći perčurke, i staviti ih u tiganj prethodno premazan puterom.
Ugrejte pasulj u mikrotalasnoj ili u šerpici. Ubaciti tost u toster, pa ga prerezati dijagonalno prilikom serviranja.
Ispeći dva jaja. Sve to servirati na velikom tanjiru.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
DARKO 100%
Cvarci sa crni lukom pa da vidite sta je dorucak!
Podelite komentar
Nevena
Mnogo je ukusno, ne znam zašto to niko u Srb ne pravi na ovaj način. Pasulj je mnogo zdrav i ne treba ga jesti samo tri puta godišnje.
Podelite komentar