≫ 

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Bruskete (bruschette) su italijansko predjelo, koje čak i neiskusni kuvari mogu savršeno da spreme iz prvog pokušaja!

  • 0

Sastojci:

- 1 baget ili drugi hleb pogodan za bruskete

- maslinovo ulje

- beli luk

- peršun

- gotov ili domaći pesto od bosiljka

- 125 g tanko sečene pršute

- 125 g mocarele

Priprema:

Hleb isecite na tanke kriške, pa pomešajte maslinovo ulje, beli luk i peršun i premažite hleb. Neka se zapeče u rerni na 180 stepeni, oko 5 minuta.

Malo ohladite pa namažite i pesto od bosiljka, poređajte preko komade pršute i stavite komad mocarele. Vratite u rernu dok se sir ne otopi. Služe se topli, idealno uz vino i salatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA