0

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Sendviče od krastavca u Engleskoj tradicionalno služe uz čaj - ali su inače dobra i jednostavna grickalica kad dođu gosti.

Sastojci:

- 1/2 oljuštenog svežeg krastavca
- so
- 6 tankih komada belog hleba, najbolje prvougaoni tost hleb
- maslac na sobnoj temperaturi
- beli biber

Priprema:

Isecite krstavac na što tanje kolutiće, blago posolite i stavite na oko 20 minuta u posudu s rupicama da puste višak vode. Stavite na radnu površinu nekoliko listova kuhinjskog papira, pa ih ocedite na njima.

Sve komade hleba namaite maslacem i ne štedite! Poređajte kolutove na 3 parčeta hleba i pobiberite, pa preklopite s ostala 3 namazana parčeta hleba.

Pritisnite hleb i oštrim nožem isecite korice hleba, one se ne serviraju. Zatim sendviče isecite u pravilne pravougaonike ili trouglove. Odmah servirajte s jakim čajem.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: krastavac sendvic maslac tost-hleb

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja

Kuglice od sira i krompira servirane sa slaninicom

Jednostavnost koju volimo u tanjiru: restovan krompir