0

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Ovaj aromatični sos fantastično ide uz belo meso, ribu ili uz pečene i pržene krompiriće!

Sastojci:

- 2 veće ili 3 manje glavice belog luka
- 50 g maslaca
- kašika brašna
- 200 ml neutralne pavlake
- 150-200 ml domaće supe po izboru
- so, biber, peršun
- muskatni oraščić

Priprema:

Presecite beli luk na pola poprečno, pa svaku plovinu uvijte u aluminijumsku foliju i pecite na 200 stepeni u rerni dok ne zamiriše i omekša. Kada se prohladi, lako ćete izvaditi pečene čenove. Propasirajte ih dobro.

Stavite šerpicu na ringlu i zagrejte maslac pa ispržite brašno dok ne porumeni. Zatim dodajte beli luk, neutralnu pavlaku i supu. Kada se sos zgusne začnitite ga i poslužite toplog.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: sos beli-luk supa neutralna-pavlaka

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja