1

Gambori u krem sosu s vinom

Ako volite egzotičnije ukuse, napravite ovo jelo i servirajte ga uz kuvani pirinač ili testeninu.

Sastojci:

- 500 g svežih i očišćenih gambora (ili paket odmrznutih)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 čena sitno iseckanog belog luka
- 60 ml belog vina
- 3 kašike limunovog soka
- 1/2 kašike dimljene crvene paprike
- čili po ukusu
- kašika maslaca
- 2 kašike sitno iseckanog peršuna
- šoljica neutralne pavlake
- so i biber
- pirinač ili testenina za prilog

Priprema:

Zagrejati ulje u većem tiganju pa dodati sitno iseckan beli luk i njega pržiti dok ne zamiriše. Ubaciti u tiganj i očišćene gambore pa kratko propržiti - a zatim didati vino, puter, sok od limuna, čili i dimljenu mlevenu papriku. Dinstati oko 5 minuta da gambori ne promene boju u rumenu.

Pobiberiti i posoliti po ukusu, pa kad je gotov sipati i neutralnu pavlaku i posuti sa seckanim peršunom. Poslužite sa skuvanim pirinčem ili testeninom.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: gambori vino neutralna-pavlaka beli-luk
Najnoviji komentari
  • B
    Bjanka

    Vrh

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja