0

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Začinjeno testo i fil od mesa, učiniće ovo jelo super doručkom ili večerom!

Sastojci:

Za palačinke:
- 4 jaja
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 1 dl kisele vode
- so, šećer
- brašno
- suvi vlašac i peršun

Za fil:
- 300 g seckanog belog mesa
- 1 manja glavica luka
- so, biber, čili
- malo neutralne pavlake
- svež peršun

Priprema:

Umutiti jaja, vodu, mleko, kiselu vodu, so, šećer, peršun, vlašac i brašno - pa ispeći palačinke na uobičajeni način.

Za fil, propržiti sitno naseckan luk dok ne postane staklast, pa dodati meso, so, biber, čili, peršun i malo neutralne pavlake kad je meso skoro gotovo. Filovati palačinke, presaviti ih na pola ili umotati u rolnu. Servirati ukrašene svežim peršunom.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Belo meso, Mleko, neutralna pavlaka, Palačinke, Peršun, vlašac

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata