3

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Zanimljiva kombinacija za sve one koji vole da uživaju u sjajnoj azijskoj kuhinji...

Sastojci:

- manji plavi patlidžan
- 1/2 tikvice
- nekoliko šampinjona
- 1/2 paprike
- manji crni luk
- manja šargarepa
- 100 g dimljenog tofu sira
- ulje za prženje
- kašika seckanog kikirikija (pečen i slan)
- soja sos
- čili, so, biber
- 100 g pirinčanih nudli (ili skuvanog pirinča dugog zrna)

Priprema:

Skuvajte nudle (ili pirinač ako ga koristie kao zamenu). Dok se to kuva, svo povrće isecite na tanke trakice, pa u većem tiganju ili voku zagrejte ulje i ispržite povrće. Najbolje je da prvo dodate ono najtvrđe - a ako imate manji tiganj pržite povrće u više tura pa sklanjajte u tanjir.

Kada je sve gotovo, vratite svo povrće u tiganj/vok. Začinite po sopstvenom ukusu i na kraju dodajte kockice tofu sira. Servirajte nudle (ili pirinač), pa preko stavite povrće i pospite kikirikijem.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: nudle pirinac kikirriki dimljeni-tofu tofu-sir povrce post posno
Najnoviji komentari
  • R
    Radašin

    Otkad je sir postan?

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja