0

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Za ovu vikend-poslasticu koristi se med, ali se on sipa na ukusna rebarca!

Sastojci:

- 2.5 kg svinjskih rebara
- 250 ml ljutog kečapa
- 120 ml belog vinskog sirćeta
- 100 g meda
- po jedna kašičica sušenog ruzmarina, origana i majčine dušice
- so i biber

Priprema:

Svinjska rebra stavite u pleh za pečenje a ako ne staju presecite ih na 2-3 dela. Posolite, pobiberite, pospite suvim začinima i sirćetom - pa ih dobro utrljajte rukom.

Pecite ih na 160°C oko sat vremena, pa ih okrenite i pecite joj 90 minuta. Pred kraj pečenja, kad vidie da su skoro gotova, izmešajte u šerpici kečep i med, zagrejte ih i kad provri premažemo umek preko rebara i peče se još 10 minuta. Rebra su gotova i mogu da se serviraju.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: rebra kecap med svinjska-rebra

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja