≫ 

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Za ovu vikend-poslasticu koristi se med, ali se on sipa na ukusna rebarca!

  • 0

Sastojci:

- 2.5 kg svinjskih rebara

- 250 ml ljutog kečapa

- 120 ml belog vinskog sirćeta

- 100 g meda

- po jedna kašičica sušenog ruzmarina, origana i majčine dušice

- so i biber

Priprema:

Svinjska rebra stavite u pleh za pečenje a ako ne staju presecite ih na 2-3 dela. Posolite, pobiberite, pospite suvim začinima i sirćetom - pa ih dobro utrljajte rukom.

Pecite ih na 160°C oko sat vremena, pa ih okrenite i pecite joj 90 minuta. Pred kraj pečenja, kad vidie da su skoro gotova, izmešajte u šerpici kečep i med, zagrejte ih i kad provri premažemo umek preko rebara i peče se još 10 minuta. Rebra su gotova i mogu da se serviraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA