0

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Neka vas ljuto jelo s daleke destinacije, zagreje u hladne dane...

Sastojci:

- 2 glavice crnog luka
- 2 ljute papričice ili više, po ukusu
- 2 slatke paprike
- 2 čena belog luka
- 750 g mešanog mlevenog mesa
- 3 kašike ulja
- kašika paradajz-pirea
- oko 3,5 dl supe
- 400 g pasiranog paradajza
- kašicica slatke aleve paprike
- ½ kašicice mlevenog korijandera
- 600 g crvenog pasulja iz konzerve
- so i biber
- peršun
- kukuruzne tortilje

Priprema:

Oljuštite crni i beli luk, pa ga iseckajte, kao i ljute papričice. Paprike operite, prepolovite, izvadite semenke i iseckajte na trake. Mleveno meso propržite u tiganju na vrelom ulju. Dodajte crni i beli luk i ljute papricice i pržite još 1-2 minuta.

Papriku i paradajz-pire dodajte i kratko propržite, nalijte supom i pasiranim paradajzom. Slatku alevu papriku i korijander dodajte i uz stalno mešanje pa sve dobro ukrčkajte. Na 20 minuta pre kraja kuvanja dodajte pasulj iz konzerve. Po ukusu začinite solju, biberom i s još ljute papričice. Ukrasite peršunom pa servirajte uz kukuruzne tortije.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: mleveno-meso meksicka-kuhinja pasulj pardajz feferone

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja