0

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Neka vas ljuto jelo s daleke destinacije, zagreje u hladne dane...

Sastojci:

- 2 glavice crnog luka
- 2 ljute papričice ili više, po ukusu
- 2 slatke paprike
- 2 čena belog luka
- 750 g mešanog mlevenog mesa
- 3 kašike ulja
- kašika paradajz-pirea
- oko 3,5 dl supe
- 400 g pasiranog paradajza
- kašicica slatke aleve paprike
- ½ kašicice mlevenog korijandera
- 600 g crvenog pasulja iz konzerve
- so i biber
- peršun
- kukuruzne tortilje

Priprema:

Oljuštite crni i beli luk, pa ga iseckajte, kao i ljute papričice. Paprike operite, prepolovite, izvadite semenke i iseckajte na trake. Mleveno meso propržite u tiganju na vrelom ulju. Dodajte crni i beli luk i ljute papricice i pržite još 1-2 minuta.

Papriku i paradajz-pire dodajte i kratko propržite, nalijte supom i pasiranim paradajzom. Slatku alevu papriku i korijander dodajte i uz stalno mešanje pa sve dobro ukrčkajte. Na 20 minuta pre kraja kuvanja dodajte pasulj iz konzerve. Po ukusu začinite solju, biberom i s još ljute papričice. Ukrasite peršunom pa servirajte uz kukuruzne tortije.

(Telegraf.rs)

Tagovi: feferone, meksička kuhinja, Mleveno meso, pardajz, pasulj

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata