Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona
Super recept za kalcone picu koja je pravo remek-delo italijanske kuhinje!
Sastojci za 4 manje kalcone:
- 1 kg brašna
- 3 kesice suvog kvasca
- 3 ravne kašičice soli
- 2 ravne kašičice šećera
- 600 ml mlake vode
- kečap
- šunka
- rendani sir
- pavlaka
- šampinjoni iseckani na listiće
- origano.
Priprema:
Izmešajte brašno, kvasac, šećer i so, pa sipajte mlaku vodu. Umesite testo pa ga dobro izradite na radnoj površini. Testo vratite u posudu, pokrijte i ostavite da naraste.
Testo se ponovo zamesi i rastanji oklagijom na debljinu oko 4 mm. Krugove možete da isečete poklopcem za šerpu pa će svi biti jednaki.
Na testo za kalconu stavite sve sastojke za fil, a te sastojke po želji možete da menjate. Preklopiti krugove, malo zavrnuti i pritisnuti rubove, ređati u podmazan pleh ili na papir za pečenje i svaku kalconu ili blago na par mesta zarezati nožićem ili bocnuti viljuškom.
Peći na 220 stepeni dok ne dobiju lepu rumenu boju.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.