≫ 

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Upotrebite suve feferone, ili sveže feferone kombinujte uz slatku suvu papriku za manje ljutu verziju!

  • 2

Potrebno je:

- svinjsko meso, kare isečen na trakice

- miks kineskog povrća (kupus, šargarepa, luk) ili smrznuti miks

Za sečuan sos:

- 5 čenova belog luka

- iseckan komad đumbira

- 2 kašike maslinovog ulja

- 10 ljutih suvih feferona potopljenih u vrucu vodu na pola sata

- 1 kašika soja sosa

- 1 kašika paradajz pirea

- biber i beli biber,

- ljuta dimljena paprika

- 2 kašike susamovog ulja

- 1 kaška sirćeta

Beli luk i komad đumbira iseckajte i pržite na maslinovom ulju da ne potamni ali postane meko. Dodajte sve ostale sastojke i stavite u blender. Izblendan sos začinite, pa vratite kratko na ringlu da se sos ukuva.

Ispržite meso i povrće, posolite - pa servirajte uz sos.

(Telegraf.rs)

Recept i fotografija: blog Vitki Gurman

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA